top of page
Post-HBO-opleiding-loopbaancoaching-in-het-onderwijs-LOB123-leerlinge-in-gesprek-met-loopb
xxx_edited.jpg

Post-hbo opleiding

Wil jij graag worden opgeleid tot decaan en/of loopbaanbegeleider, zodat je anderen kunt helpen op loopbaangebied? Of heb je al specifieke studieloopbaantaken, maar wil je jezelf hierin verder ontwikkelen?

De post-hbo opleiding van LOB123 biedt direct toepasbare theoretische verdieping én een ruim aanbod van praktische handvatten. Stap voor stap ontwikkel je je eigen visie, leer je bewuste professionele keuzes te maken en met vertrouwen een loopbaancoachingstraject vorm te geven. Samen werken we aan jouw persoonlijke doelen voor professionele loopbaanbegeleiding in het onderwijs! 

Voor een gedetailleerde opleidingsbeschrijving

Loopbaancoaching-in-het-onderwijs-LOB123-coaching-mentortraining-Loopbaancoach

Loopbaancoaching in het onderwijs

Post-HBO-opleiding-loopbaancoaching-in-het-onderwijs-LOB123-leerlinge-in-gesprek-met-loopb

De eenjarige post-hbo opleiding ‘Loopbaancoaching in het onderwijs’ bestaat uit tien opleidingsmiddagen, verspreid over het eerste half jaar. Hierin ga je aan de slag met verschillende thema’s.

 

Denk hierbij aan de visie op loopbaanbegeleiding (LOB), de plek van loopbaanontwikkeling in jouw onderwijsinstelling, het vormgeven van een loopbaancoachingstraject en jouw eigen stijl van loopbaancoaching. Je maakt niet alleen kennis met relevante theorie, maar verzamelt ook een kist aan handige gereedschappen voor in de praktijk.

Daarnaast stimuleert de opleiding je om te kijken naar je eigen loopbaan. Want als jij je eigen keuzes begrijpt, wordt het coachen van anderen gemakkelijker. Ook bouw je een persoonlijk netwerk uit op het gebied van loopbaancoaching. Zo komen we zes maanden na de laatste opleidingsmiddag opnieuw samen, waarbij je tijdens een heerlijke lunch met je medecursisten uitwisselt hoe het met jullie doelen staat en waar de theorie weer even wordt opgefrist.

 

De post-hbo opleiding vindt haar oorsprong grotendeels in het gedachtegoed van Rupert Spijkerman en is opgenomen in het opleidingenregister van het Noloc » De opleiding wordt gegeven door Martine Buijsen of Bernadette Bartelings.

Ik vond het een heel leerzame opleiding!

Je maakt het heel veilig voor elke cursist. Er is ruimte voor persoonlijke verhalen en je houdt daar heel goed rekening mee. Je luistert naar iedereen en bouwt er zelfs een moment voor in voorafgaand aan elke training. Ik heb me altijd gehoord gevoeld door jou.

LOTTE VAN AGTMAAL

Decaan mavo Rythovius

Wat cursisten zeggen

PLUS opleiding
Young Man in Plaid

PLUS opleiding

Werk jij in het speciaal onderwijs of praktijkonderwijs en help je kwetsbare jongeren bij het maken van loopbaankeuzes? Dan hebben wij goed nieuws!

 

Regelmatig starten we onze post-hbo opleiding specifiek voor mensen zoals jij. Deze PLUS opleiding heeft precies dezelfde basis, maar een specifieke casuïstiek. Helemaal toegespitst op jouw vragen en doelgroep!

Vervolgmogelijkheden

Als je de post-hbo opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je van ons een officieel certificaat. Hiermee toon je aan dat jij op een professionele wijze een loopbaanbegeleidingstraject kunt uitvoeren. Wil je jezelf nog meer ontwikkelen op dit gebied? In samenwerking met onze partners bieden we een verdiepend aanbod aan, voor de ervaren loopbaanbegeleider.

Zo leer je bij ACT 2 Go »  hoe je psychologische flexibiliteit en zelfsturing vergroot en staat bij Zuijderhoudt Training & Begeleiding » de psychologie achter communicatie centraal. Voor meer informatie zie de factsheets onder aan deze pagina.

 

Heb je interesse in één van deze vervolgmogelijkheden? Laat het ons weten!

Inschrijven & meer informatie

Ben je enthousiast geworden? Hieronder vind je ons lopende en toekomstige aanbod. 

Zorg dat je de factsheet download voor een gedetailleerde opleidingsbeschrijving.

 

Na je inschrijving voor de post-hbo opleiding 'Loopbaancoaching in het onderwijs' plannen we op korte termijn een intakegesprek in. Hierin bespreken we jouw huidige functie, de onderwijsinstelling waarbij je werkt, je ontwikkelwensen en wat je van LOB123 kunt verwachten. Zodat je zeker weet dat ook jij de juiste keuze maakt!

- Vanaf september 2024 -

Loopbaan-coaching in het Onderwijs

'S-HERTOGENBOSCH

- Vanaf januari 2025 -

Loopbaan-coaching in het Onderwijs

UTRECHT

- 2023/2024 -

Transactionele

analyse &

LOB

'S-HERTOGENBOSCH e.a.

Download factsheet
bottom of page