top of page
LOB123-opleidingsinstituuut-mentortraining-studente-lacht

3-daagse mentortraining

Professionele loopbaanbegeleiding

LOB123-voor de klas.jpeg

De 3-daagse mentortraining bestaat uit drie workshops van één dagdeel. Hierin leer je alles op het gebied van studieloopbaan-begeleiding, loopbaancompetenties, de fasen van studiekeuze, het vergroten van zelfsturing en eigenaarschap en het studieloopbaangesprek. Ook ontvang je handige gereedschappen voor in de praktijk.

 

Tussen dag twee en drie voer je een aantal LOB-gesprekken, waarvan er minimaal één wordt opgenomen en geëvalueerd met een medecursist. Het is dan ook belangrijk dat je bereid bent om feedback te ontvangen én te geven. Samen leren jullie de vertaling te maken van de geleerde theorie naar de toepassing in de praktijk.

 

De training vindt haar oorsprong onder andere in het gedachtegoed van Rupert Spijkerman en wordt gegeven door Martine Buijsen, Leonore Zuijderhoudt, Bernadette Bartelings, Lotte van de Rijt, Marloes van de Camp en Deborah Lagraviére. Na afloop ontvang je van ons een officieel certificaat.

Onze incompany training is speciaal ontwikkeld voor onderwijsprofessionals die hun vaardigheden rondom loopbaanbegeleiding willen verbeteren en behoefte hebben aan ondersteuning in de praktijk. Wil jij bijvoorbeeld dat jouw mentoren hun bekwaamheid in LOB-gespreksvoering vergroten? Of wil je dat zij weten hoe je jongeren motiveert om bezig te zijn met LOB?

 

Wat je wens ook is, we gaan altijd doelgericht aan de slag en doen dit binnen jouw onderwijsinstelling.

Voor een gedetailleerde trainingsbeschrijving

LOB123-opleidingsinstituuut-mentortraining-studente-lacht
Heel praktisch ingericht en direct toepasbaar

Als aanvulling op de opleiding "De decaan als loopbaancoach" van LOB123, was dit cursusaanbod voor mentoren een geweldige aanvulling om loopbaanoriëntatie en -begeleiding op onze mavo-afdeling veel breder neer te kunnen zetten.

XANDRA HESSELING

Decaan Veurs lyceum

Wat cursisten en opdrachtgevers zeggen

LOB123-Loopbaanbegeleding-in-het-onderwijs.jpeg

Interesse?

Laten we binnenkort kennismaken! Op basis van jouw wensen maken we een vrijblijvende offerte op maat. Neem dus gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

bottom of page