top of page

Expert loopbaanbegeleiding
in het Nederlandse onderwijs

Het belang van professionele loopbaanbegeleiding is duidelijker dan ooit!

Als opleidingsinstituut is LOB123 expert in loopbaanbegeleiding binnen het Nederlandse onderwijs. Waar studiekeuze123 dé plek is voor studenten, is LOB123 dit voor onderwijsprofessionals.

 

Het belang van professionele loopbaanbegeleiding is tegenwoordig duidelijker dan ooit. De arbeidsmarkt is continu aan het veranderen en de wettelijke verplichting om jongeren voor te bereiden op de toekomst wordt steeds groter. Met ons aanbod weet je zeker dat jouw onderwijsinstelling de wettelijke verplichting ruimschoots nakomt. Wij onderhouden nauwe contacten met de belangrijke belangenverenigingen als BiOND en NOLOC. Daardoor zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Bij ons ben jij geen nummer, we houden van persoonlijke communicatie. Zo zijn er korte lijnen en heb je direct contact met deskundige trainers. Ook is er altijd ruimte voor maatwerk, afhankelijk van jouw situatie en wensen. Dus ben jij klaar om de loopbaanbegeleiding binnen jouw onderwijsinstelling écht goed te positioneren? Dan moet je bij LOB123 zijn!

Over Martine Buijsen
LOB123-Loopbaanbegeleiding-in-het-onderwijs-Martine-Buijsen

Alles wat Martine doet, doet ze met veel passie, energie en betrokkenheid

Zo bouwde ze de afgelopen jaren een breed netwerk op van samenwerkingspartners en is ze officieel één van de weinige Noloc Kennisprofessionals in Nederland »  Ook werd LOB123 vrijwel direct een CRKBO-erkend opleidingsinstituut »

 

Dit betekent dat we officieel geregistreerd zijn in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en hierdoor onze opleidingen vrij van BTW mogen aanbieden.

LOB123 werd in 2015 opgericht door Martine Buijsen

Een jaar hiervoor werd Martine door Rupert Spijkerman – één van de grondleggers van loopbaanbegeleiding in Nederland – gevraagd om zijn post-hbo opleiding over te nemen.

Destijds was Martine voormalig cursist en oud-leerling van Rupert, bij de Academie Mens Arbeid. Gedurende de opstart van LOB123 ging ze een jaar lang bij hem in de leer. De wereld van psychologie en arbeid vond ze altijd al interessant. En mensen helpen doet ze graag. Zo was Martine ooit studie- en beroepskeuzeadviseur, jobcoach, loopbaanbegeleider, trainer, decaan, visie- en beleidsbouwer LOB én vaandeldrager voor LOB.

Een samenwerking van vier enthousiaste en kundige trainers, met verschillende expertises vanuit een eigen bedrijf: dát is LOB+

LOB+ richt zich op de professionalisering van loopbaanbegeleiding van met name kwetsbare jongeren. Dit is een doelgroep die vraagt om extra ondersteuning en coaches met specifieke vaardigheden. Daarom ontwikkelden we onder meer een variant op de originele post-hbo opleiding van LOB123. En dit is slechts één voorbeeld van ons uitgebreide aanbod, voor meer informatie zie www.lobplus.nl »

 

Dus werk jij bijvoorbeeld in het speciaal onderwijs en wil je jezelf verder ontwikkelen? Neem dan vooral contact met ons op!

Mijn kennis over LOB is enorm vergroot

Door het volgen van de opleiding ‘Loopbaancoaching in het onderwijs’ is mijn kennis over het begrip LOB en de factoren die hierbij een rol spelen enorm vergroot. Ik zie nu in dat het vak LOB niet ‘los’ kan worden gegeven maar verweven moet worden binnen elk (praktijk)vak wat op school gegeven wordt. Als het ware zou LOB deels het DNA van ieder vak moeten zijn. Daar bedoel ik mee dat er bij ieder vak een transfer moet worden gemaakt naar LOB. Leerlingen met PrO-indicatie stromen voornamelijk uit naar arbeid en zij moeten zich vroeg bewust worden van hun talenten en mogelijkheden. Dan wordt het voelbaar en tastbaar en gaat er een rode draad ontstaan in hun schoolloopbaan in constructieve zin. LOB speelt een factor in de algemene ontwikkeling maar zeer zeker in de zelfkennis en daarmee samenhangende bewustwording van de leerling.

MARIT HARDERWIJK

LOB- & stagecoördinator, arbeidstoeleider en doorstroomcoach Praktijkschool Helmond

Samenwerkingspartners & referenties

LOB123 is een erkend opleidingsinstituut, omringd door een uitgebreid netwerk van samenwerkingspartners.

biond-logo
JEP1.png
act2go_edited.jpg
naar-de-juiste-plek.png
bottom of page