top of page

Ons Team

Maak kennis met onze trainers

De trainers van LOB123 kennen het vakgebied binnen loopbaan-begeleiding als geen ander en volgen de ontwikkelingen op de voet. Die kennis gebruiken ze om cursisten de vaardigheden, ervaring en het vertrouwen te geven dat nodig is om succesvolle onderwijsprofessionals te worden. Maar wie zijn de trainers eigenlijk? Op deze pagina maak je kennis met ze. 

LOB123-oprichter-trainer-Martine-Buijsen

Martine Buijsen

 • Maatwerktrainingen gericht op implementatie LOB in de organisatie

 • Docent post-hbo opleiding

 • 3-daagse mentortraining

In 1999 studeerde ik af als studie- en beroepskeuzeadviseur. Om mijn kennis op te frissen volgde ik 10 jaar later de opleiding ‘De decaan als loopbaancoach’ (post-hbo) bij Rupert Spijkerman. Daarna ging ik meerdere scholen en decanen begeleiden bij het professionaliseren van LOB. Toen Rupert Spijkerman mij in 2014 vroeg het stokje van hem over te nemen bij het verzorgen van de opleiding ‘De decaan als loopbaancoach’, ontstond mijn bedrijf LOB123.

Ik geef daarnaast trainingen voor BiOND (landelijke decanenvereniging) en ben onderdeel van het trainers-collectief LOB+.

 

Ik werk nog steeds anderhalve dag in de week als decaan havo/vwo op scholengemeenschap WereDi in Valkenswaard, dit om het contact met de praktijk niet te verliezen.

Lotte van de Rijt - trainer LOB123

Lotte van de Rijt

 • Maatwerktrainingen gericht op implementatie LOB in de organisatie

 • 3-daagse mentortraining

De eerste vijf jaar van mijn loopbaan stond ik voor de klas, daarna ben ik gaan werken als adviseur, projectleider en trainer onder andere voor het vso en praktijkonderwijs. Acht jaar later kreeg ik de kans mijn ervaring in te zetten voor een ROC. Daar hield ik me bezig met onderwijskundige vraagstukken, zoals invoering van de herziene kwalificatiestructuur (HKS). Ik was de schakel tussen het MT en de docententeams en had zowel een adviserende, inspirerende, informerende als ondersteunende rol.

 

Nu combineer ik al deze rollen in mijn eigen bedrijf Link onderwijs advies & training en als partner in LOB+.

Lotte van de Rijt
Marloes van de Camp - trainer LOB123

Marloes van de Camp

 • Maatwerktrainingen gericht op implementatie LOB in de organisatie

 • 3-daagse mentortraining

Mijn passie ligt al heel lang in het werkveld onderwijs-arbeidsmarkt. Na mijn studie opleidingskundige aan de HAN heb ik een brede expertise ontwikkeld op de thema’s: voorkomen schooluitval, begeleiding jongeren, LOB en ketensamenwerking. Ervaring als projectmanager en trainer deed ik op bij een adviesbureau, in het voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs, mbo en bij gemeentelijke instellingen.

 

Nu zet ik mijn kennis en ervaring in als zelfstandig ondernemer in dit werkveld o.a. in de hoedanigheid van LOB+ waar LOB123 ook een structureel onderdeel van uitmaakt.

Marloes van de Camp
LOB123-Docente-Bernadette-Bartelings

Bernadette Bartelings

 • Maatwerktrainingen gericht op implementatie LOB in de organisatie

 • Docent post-hbo opleiding, PLUS variant

 • 3-daagse mentortraining

Ik heb een zeer gevarieerde loopbaan achter de rug als docent, ontwikkelaar en leidinggevende in het onderwijs. De laatste 12 jaar was ik werkzaam op een vso-school en heb ik me gespecialiseerd in de begeleiding van kwetsbare jongeren. Ook vervulde ik coördinerende en organiserende rollen in regionale LOB-activiteiten.

 

Nu ben ik regio-coördinator vso/pro in RMC-regio 37, druk bezig met het voorkomen van voortijdige (school)uitval. Ik train al jaren onderwijsprofessionals op het gebied van LOB-gespreksvoering. Dat doe ik ook als structurele samenwerkingspartner van Martine Buijsen via LOB+.

Bernadette Bartelings
Marloes van de Camp - trainer LOB123_edited_edited.png
LOB123-docent-Leonore-Zuiderhoudt_edited_edited.png

Leonore Zuiderhoudt

 • 3-daagse mentortraining

Als psycholoog werkte ik ruim 10 jaar als loopbaanbegeleider en trainer aan de universiteit. Ook begeleidde en trainde ik vele jaren hbo en wo studenten en hun docenten en leerlingen, decanen en mentoren (vo) in ‘hoe werkt studiekeuze’, de rolwisseling ‘van docent naar begeleider’ en ‘de Psychologie achter Communicatie’. Ik draag graag bij aan plezier en welzijn in werk, vind kwaliteit en humor belangrijk en vertaal steeds de theorie naar de praktijk. Ik werk oplossingsgericht (wat werkt wél?), krachtgericht (welke kwaliteiten heeft iemand?) activerend en vanuit de Transactionele Analyse (gelijkwaardig) waardoor cursisten durven en dus werkelijk kunnen leren.

 

Vanuit mijn bedrijf Zuiderhoudt Training & Begeleiding werk ik op scholen en als vaste trainer voor BiOND, LOShbo én LOB123. Ik bied de verdiepende training LOB & TA aan die in samenwerking met LOB123 tot stand is gekomen.

Leonore Zuiderhoudt
LOB123-trainer-Deborah-Lagraviere

Deborah Lagraviere

 • 3-daagse mentortraining

Mijn hele loopbaan heb ik voor de klas gestaan als docent en mentor op een VSO-school. Daar heb ik veel kennis opgedaan over deze specifieke doelgroep en mezelf mogen en kunnen ontwikkelen op verschillende gebieden. Zo ben ik de laatste jaren actief geweest in het volgen van leerlingen bij de uitstroom naar vervolgonderwijs en de daarbij horende activiteiten, het implementeren en borgen van een leerlijn LOB binnen de school, het ondersteunen bij de ontwikkeling van het onderwijsprogramma voor de Nieuwe Leerweg (praktijkgerichte programma) en projectonderwijs binnen de school. Ongeveer 6 jaar geleden heb ik de opleiding ‘ De decaan als loopbaancoach’ (post-hbo) bij Martine gevolgd. Daaruit is een nieuwe passie ontstaan in het delen van kennis en ervaring rondom LOB in de school. Niet als apart vak maar juist door het hele onderwijsaanbod heen.

 

Nu werk ik als loopbaan- en stagebegeleider op een VSO-school en mag ik ook als flex-trainer het enthousiasme voor LOB en deze kennis en ervaring delen met anderen binnen de 3-daagse mentortraining van LOB123.

Deborah Lagraviere
bottom of page