Ervaringen van deelnemers...

Goede opleiding om je gesprekstechnieken te verbeteren en meer te weten te komen over de motieven van je gesprekspartner.

A. Bijleveld | Develstijn College

10 middagen is goede lengte, trainster is super, veel praktijk en sluit heel goed aan op dagelijkse realiteit van een decaan

Martine is echt een topper - heel motiverend, checkt ook heel goed wat er op het moment aansluit op de sfeer en energie in de groep, zorgt goed voor veilige sfeer waardoor ook makkelijk persoonlijke dingen worden gedeeld.

L. Rademakers  | Heerbeeck College 

Verwachtingen overtroffen :) 

Ik heb dankzij de cursus een enorme ontwikkeling doorgemaakt

Sterkste punten van de opleiding: praktijk gericht, goede feedback, inhoud & toekomstgericht.

M. Peeters  | Adriaan Roland Holstschool 

Vanuit gedegen theorie, met een goede variatie in werkvormen en een prettige samenwerking met mede-cursisten heb ik veel geleerd waar ik in mijn dagelijkse praktijk tijdens de opleiding mee aan de slag kon en nu nog kan. 

Vanuit deskundigheid en met humor en positiviteit draagt Martine de theorie over en begeleidt ze de cursisten. Er wordt effectief gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen.

G. Aerts  | BS De Wissel 

HBO-waardig. Gedegen theorie en goede vertaalslag naar de praktijk. 

Goede stapsgewijze opbouw die je meeneemt in de stof (achtergrondinformatie en verdieping). De opdrachten zijn zowel te gebruiken bij collega's als bij leerlingen. Door ervaringsgericht te leren, merk je het positieve effect/groei ook bij jezelf te herkennen. 

D. Lagravière | VSO De Taalbrug 

De cursus was goed voorbereid, duidelijk en direct toepasbaar op school.

Na elke bijeenkomst had ik weer nieuwe tips die ik kon gebruiken op school. 

I. van Pruissen | BC Broekhin

De opleiding heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht. LOB is niet alleen gericht op het maken van een profielkeuze en/of studiekeuze, maar LOB biedt veel meer en dat start al in de brugklas.

S. van de Gevel | VSO de Taalbrug

De aparte kaart met de werkvormen per loopbaancompetentie en de (loopbaan-)gespreksvoering is zeer waardevol.

Deze cursus is zeker niet alleen geschikt voor startende decanen. Ik denk dat ook doorgewinterde decanen deze cursus kunnen gebruiken. Deze cursus brengt zoveel meer.

 

Veel bruikbare achtergrond informatie ontvangen, goede opbouw van de bijeenkomsten en de gehele cursus, zeer bruikbaar in de praktijk, Martine weet een sfeer van vertrouwen te creeeren, vakvrouw, structuur in de bijeenkomsten, ruimte voor de cursisten voor eigen inbreng, afwisseling in werkvormen. Ik ben gegroeit in mijn rol van decaan.

De opleiding bracht mij eigenlijk nog meer dan ik had verwacht, ik hoopte handvatten en 'gereedschap' te krijgen maar kreeg daarbij ook een dosis energie door de bevlogenheid en het enthousiasme van de cursusleidster.

Ik vind Martine een heel erg enthousiaste trainer die weet waar ze het over heeft en waarvan je gaat geloven dat het haar missie is om te zorgen dat LOB bij iedereen goed in beeld komt en neergezet wordt in het onderwijs. De kracht die ze daarbij uitstraalt maakt het zeer puur

Duidelijke structuur en opbouw van de opleiding; je krijgt praktische handvatten om mee aan het werk te gaan. De opleiding heeft een juiste diepgang; ik heb mezelf binnen de materie goed kunnen ontwikkelen. Een pluspunt vind ik dat er inhoudelijk geoefend wordt en er een duidelijke tijdsbewaking is, zodat alle onderdelen de juiste aandacht krijgen. Ik heb mijn rugzak goed kunnen vullen met kennis en vaardigheden om binnen het decanaat aan de slag te gaan.

De cursus is zeer praktijkgericht. De vele "opdrachten" die in de map staan zijn goed bruikbaar en kunnen ook als basis dienen. Prettig is het zeker om met medecursisten te brainstormen en ervaringen uit te wisselen.

Ik heb veel geleerd van de verschillende theorieën en methodes over hoe een keuze te maken en er achter te komen wat een leerling echt wil. Ik heb breder leren kijken naar de leerlingen en de redenen en manieren van kiezen. 

Het sterkste punt van de opleiding: De voornaamste inhoud was wat ik hoopte: de decaan als coach. Verder vooral de praktische toepassingen.

Elke bijeenkomst werd opgestart met een overzicht van waar we vandaan kwamen (welke onderwerpen hebben we al behandeld), en wat er nog zou komen. Dit gaf een goed overzicht van de onderlinge samenhang en doelen. Ook de map vond ik prettig werken: per bijeenkomst was een tabblad met bijbehorende info en een overzicht van te behandelen onderwerpen, doelen en huiswerk. Goed georganiseerd.

Compliment voor je positieve rustige aanpak! Je bent een goede coach maar vooral een prettig mens!

De opleiding was heel praktisch. Je kunt zo aan de slag met nieuwe werkvormen e.d. Er is voldoende aangeboden om hierin zelf een keuze in maken.

Je maakt het persoonlijk door terug te komen op dingen die je hoort ziet of weet van de cursisten ! Dat schept een band en minder afstand tot de theorie! De verschillen in werkvormen gaf de gelegenheid om met meer mensen en manieren kennis te maken. Het gaf me energie.

Goed gedaan Martine! Je stelt bij en bent eerlijk en weet op een mooie manier terug te geven waar de ander aan zou kunnen werken

H. Waalen | Het Strabrecht College
M. van Megen | Vellesan College

Voor mij was de opleiding Top!

J. Stevens | Metameer

Een trainer uit

het vak, die weet waar ze over praat en weet wat er speelt

G. Soet | CSG Liudger
H. Schellekens | VSO De Taalbrug
H. Noij | Elzendaal College
J. Visser | Alkwin Kollege
S. Raaijmakers | Studiekeuzecoach

Interessante opleiding

vanuit veel verschillende invalshoeken 

E. Vermande | VSO De Taalbrug
N. van den Dijck | VSO De Taalbrug
B. Bartelings | VSO De Taalbrug

Ik ben me

weer bewust van wat kwaliteit

van gesprek oplevert!