Eenjarige Post-HBO opleiding Loopbaancoaching in het onderwijs

Deelnemers over de opleiding....

Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Het bespreken van actuele casussen is ook erg leerzaam. Het fijnste vond ik dat ik na elke bijeenkomst naar buiten liep met het idee dat ik iets nieuws heb geleerd wat ik meteen kan toepassen. 

 

Door de vele praktijkvoorbeelden en loopbaantheorie achter-gronden is het voor elke decaan een leerzame training. Het reikt ook verder dan alleen loopbaangespreksvoering maar ook hoe je LOB kan vormgeven bij jou op school. Veel kennis en dus nieuwe inspiratie opgedaan.

 

Het constant terugpakken en verbinden naar persoonlijke situaties of opmerkingen is prettig en maakt de theorie zichtbaar! De praktische opdrachten en afwisselende werkvormen inspireerde me.

 

De cursus is zeer praktijkgericht. De vele werkbladen die in de map staan zijn goed bruikbaar en kunnen ook als basis dienen. Prettig is het zeker om met medecursisten te brainstormen en ervaringen uit te wisselen.

 

Het was super interessant! Ik heb mijn rugzakje weer helemaal gevuld om de wereld in te trekken :-)

Deelnemers over Martine als docent....

 Deskundige trainer met veel ervaring uit de praktijk. Kan goed inspelen op reacties en vragen uit de groep. Houdt goed leiding en heeft een enthousiaste aanpak. Over haar professionaliteit hoef je zeer zeker niet te twijfelen.

 

Je bent een erg prettige cursusleider die ook oog heeft voor de mens achter de cursist. Je hebt een prettige natuurlijke vorm van doceren/leidinggeven. Het is mooi om te zien dat je ook voor ons een coach bent. Dat is ook wel een sterk punt van jou en van deze cursus, je bent echt actief aan het werk aan je zelfontwikkeling. Je geeft heldere adviezen en geeft ook veel vertrouwen...

Martine over de opleiding....

Of je nu vanuit de opleiding HRM, vanuit de lerarenopleiding of vanuit een andere HBO of WO opleiding de functie van decaan / loopbaanbegeleider bekleedt, in deze opleiding vind je relevante, direct toepasbare theoretische verdieping, een ruim aanbod van praktische handvatten en gaan we met jouw persoonlijke doelen aan de slag. 

Een bijkomstigheid is dat deze opleiding je stimuleert ook naar je eigen loopbaanpad te kijken en je uitdaagt je eigen keuzes eens onder de loep te nemen. Als jij duidelijk krijgt waarom jij bepaalde keuzes gemaakt hebt in je leven, wordt het coachen van anderen bij met maken van hun eigen keuzes gemakkelijker. Daarnaast bouw je je persoonlijke netwerk op het gebied van loopbaancoaching verder uit.

Ik als docent/trainer sta en ga voor:

- een gedegen inhoud

- een flinke dosis passie

- een grote betrokkenheid

- de wil om jou verder te helpen

- een coachende begeleider

- humor en veiligheid

De decaan als Loopbaancoach

Start september 2019
 
Docent/trainer: Martine Buijsen

Doel: vergroten bekwaamheid als loopbaancoach

Voor informatie over tweede opleidingsgroep 2019/2020  klik hier

www.nvs-nvl.nl; www.vvsl.nl
www.nvs-nvl.nl; www.vvsl.nl

Voor wie bestemd

Voor (maximaal 15) deelnemers: startende schooldecanen, ervaren mentoren, en voor ervaren schooldecanen die hun kennis en vaardigheden willen verdiepen of op willen frissen. De opleiding veronderstelt dat de deelnemers in de praktijk werken als schooldecaan of als studieloopbaanbegeleider / mentor belast zijn met specifieke studieloopbaanbegeleidingstaken.

 

 

Programma

De opleiding bestaat uit 10 workshops van een dagdeel. Daarin komen acht thema’s aan bod:

Visie op studieloopbaanontwikkelingsprocessen inclusief de plek van LOB/ loopbaanontwikkeling in uw organisatie; Basis gespreksvoering; Het studieloopbaangesprek; Kennis van de persoon toepassen bij studieloopbaantrajecten; Kennis van de wereld van arbeid en opleiding toepassen bij loopbaantrajecten; Werkvormen; Eigen stijl van loopbaancoaching.

 

De opleiding wordt afgerond met een terugkommiddag inclusief lunch, die ongeveer 6 maanden na de 10de cursusdag plaatsvindt.

In de workshops wordt waar nodig gewerkt met videointeractie-analyse. Als cursist ontwikkel je je eigen persoonlijke stijl van coaching. Je reflecteert hierover en legt die reflectie vast in je portfolio.

 

De opleiding wordt afgesloten met een getuigschrift. Bereidheid tot feedback geven en feedback ontvangen is een noodzakelijke voorwaarde om de opleiding te laten slagen.

 

 

Programmering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lestijd 

Donderdagmiddag 13.00 uur – 17.00 uur inclusief 30 minuten pauze

 

 

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt circa zestig uur (exclusief lestijd).

 

 

Verplichte literatuur (onder voorbehoud)

Reekers,M. & Spijkerman,R.(2017). Professionele gespreksvoering. Amsterdam:PearsonEducation €42,95.  

Reynaert,W. & Spijkerman,R.(2009). Loopbaandilemma's.Leeuwarden: www.ldc.nl €46,20.
Bienemann, M. en Spijkerman,R. (2014). De toekomst van de leerling. Leeuwarden: LDC €19,95.

 

 

Aanmelding & intake

Toelating vindt plaats op basis van een intakegesprek. Hiervoor kunt u zich aanmelden via het e-mailadres: info@lob123.nl

Maximum aantal deelnemers 15. Aanmelden voor 1 september 2019.

Kosten

Deelname aan de cursus € 1899,-- BTW vrij


Op aanvraag kan deze cursus ook in company worden verzorgd.

 

Locatie

's Hertogenbosch, bij Centraal Station NS

De volgende algemene voorwaarden inclusief klachtenprocedure zijn

van toepassing.

1 Startbijeenkomst

2 Visie

3 Vaardigheden

4 Loopbaangesprek

5 Loopbaangesprek

6 Persoon

7 Persoon

8 Werkvormen

9 Werkvormen

10 Afronding

Reservedatum

11 Terugkomdag 

Startprofiel en invalshoek theorie

Invalshoek theorie

Basic gespreksvoering

Loopbaancirkel en sleutelvragen

Doelen en actievoorstellen

Talentontwikkeling

Inspiratie en motieven

Biografische werkvormen

E-matching en informatie

Eigen stijl van coachen

Reservedatum 

Terugkommiddag met lunch

VOL

=

VOL

19 september 2019

3 oktober 

31 oktober

14 november

28 november

12 december

9 januari 2020

23 januari

6 februari

5 maart

2 april 

25 september (vrijdag)

LOB 123 | MARTINE BUIJSEN | 06-21810559 | INFO@LOB123.NL | WWW.LOB123.NL | LOB 123 |   KVK 62569309 | ALGEMENE VOORWAARDEN  PRIVACY VERKLARING | LOB 123