Drie-daagse mentorentraining LOB-coaching 

LOB123-beeldmerk-RGBdoorzichtig.png

Trainer: Martine Buijsen of Leonore Zuijderhoudt

Doel: vergroten bekwaamheid LOB-gespreksvoering in de rol van docent, mentor en/of leerlingbegeleider waarbij een coachende houding ontwikkeld wordt en de jongere geactiveerd wordt aan het werk te zijn met Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB).

Voor wie bestemd

Voor (maximaal 15) docenten, mentoren en/of leerlingbegeleiders die binnen het onderwijs werkzaam zijn en actief zijn of gaan worden op het gebied van LOB-begeleiding. Deze training is speciaal ontwikkeld voor loopbaanbegeleiders die de post-HBO opleiding 'De decaan als loopbaancoach' gevolgd hebben en behoefte hebben aan ondersteuning bij de implementatie van het geleerde in de praktijk. De inhoud sluit naadloos aan op inhoud van de post-HBO opleiding.

 

Programma

De module bestaat uit drie workshops van een dagdeel. Daarin komen de volgende onderwerpen aan bod: basis gespreksvoering; visie op studieloopbaanontwikkelingsprocessen inclusief loopbaancompetenties en fasen van studiekeuze; vergroten van zelfsturing en eigenaarschap, het studieloopbaangesprek(je) en werkvormen. De tweede dag wordt afgerond met een uitgebreide huiswerkopdracht. De deelnemers zullen tussen dag twee en dag drie aan de slag gaan met het voeren van een aantal gesprekken met jongeren. Minimaal één LOB-gesprek zal opgenomen worden en worden geëvalueerd met een andere deelnemer. Bereidheid tot feedback geven en feedback ontvangen is voorwaardelijk voor deelname aan de module. De loopbaanbegeleider, die reeds de post-HBO opleiding 'De decaan als loopbaancoach' heeft afgerond, wordt uitgenodigd om een actieve rol te spelen tijdens de training om zo continu de vertaling te maken tussen de geleerde theorie en de toepassing in de praktijk.

Certificaat

De module wordt na deelname aan alle drie de dagdelen afgesloten met een certificaat.

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt circa

twintig uur.

 

Literatuur & reader

Bij deelname aan de training ontvangt de cursist een reader en de volgende literatuur:

 De toekomst van de leerling.

Bienemann, M. en Spijkerman,R. 

 

Locatie

Deze trainingen worden op locatie gegeven.

Kosten

De kosten worden uitgewerkt in een maatwerk offerte

www.nvs-nvl.nl; www.vvsl.nl